Wiadomości Branżowe

II miejsce dla ING Banku Śląskiego w konkursie ?The Best Annual Report 2012?

ING Bank Śląski został doceniony przez kapitułę konkursu ?The Best Annual Report? już po raz piąty. W tegorocznej edycji Bank zajął II miejsce w klasyfikacji głównej, w kategorii ?Banki i instytucje finansowe?.

?Otrzymane wyróżnienie pokazuje, że kontynuujemy dobre praktyki w zakresie efektywnej i przejrzystej komunikacji z akcjonariuszami oraz uczestnikami rynku kapitałowego. W ośmioletniej historii konkursu bank został doceniony przez kapitułę konkursu aż pięć razy. Dodatkowo w edycji ubiegłorocznej otrzymaliśmy również I nagrodę za ?Najlepszy raport roczny w internecie? ? powiedział Mirosław Boda, wiceprezes zarządu ING Banku Śląskiego.

Instytut Rachunkowości i Podatków po raz ósmy ogłosił wyniki konkursu ?The Best Annual Report" na najlepszy raport roczny. Kapituła konkursu nagrodziła najlepsze skonsolidowane raporty roczne spółek przygotowane według standardów MSSF / MSR. Ideą konkursu jest promowanie firm przygotowujących najlepsze skonsolidowane raporty roczne z punktu widzenia wartości użytkowej dla akcjonariuszy i inwestorów.

Raport roczny ING Banku Śląskiego dostępny jest poprzez stronę internetową banku www.ingbank.pl z zakładki Relacje Inwestorskie oraz bezpośrednio ze strony www.raportroczny.ingbank.pl

Źródło ING BANK ŚLĄSKI S.A.. Dostarczył netPR.pl

Similar Posts