Podatek CIT dla spółek komandytowych, opłata cukrowa czy podatek od sprzedaży detalicznej to tylko niektóre koszty, które będą musiały uwzględnić firmy od 2021 roku. Do tego dojdą m.in. wyższa pła
Data publikacji: 2015-04-22, 06:55Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Przybywa kobiet na kierunkach technicznych. Wciąż jednak stanowią zaledwie 1/3 studentówKategoria: BIZNES, , Urząd Komunikacji Elektronicznej, studia tech
Data publikacji: 2015-06-17, 06:35Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Wydatki firm technologicznych na badania i rozwój są niedoszacowane. Nie obejmują wielu prac wykonywanych na rzecz podmiotów zewnętrznychKategoria: BIZNES
Data publikacji: 2014-11-17, 06:40Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Coraz więcej województw z kontraktami terytorialnymi i zatwierdzonymi programami operacyjnymi. W obszarze transportu środki UE głównie na kolejKategoria:
Data publikacji: 2014-05-30, 06:45Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Faktoring, czyli alternatywna forma finansowania firm, rośnie w siłę. Kolejne lata mają być równie dobreKategoria: BIZNES, , faktoring, cesja należnośc
Data publikacji: 2018-08-28, 06:20Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: 80 proc. młodych naukowców chce zostać w kraju. Rozwój kariery na uczelniach blokują niskie zarobki i mała liczba ofert pracyKategoria: BIZNES, , Prawie
Data publikacji: 2019-01-30, 06:25Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: J. Kurella: Energetyczna strategia rządu zbyt mało ambitna. Potrzebny większy nacisk na innowacyjne źródłaKategoria: BIZNES, , energetyka, OZE, górnictw
Data publikacji: 2019-12-02, 06:22Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Co druga firma w Polsce ma problem ze skuteczną komunikacją w zespole. To przekłada się na mniejszą efektywność pracy i większy stres pracownikówKateg
Data publikacji: 2020-07-22, 06:30Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Ceny ciepła rosną. Wytwórcy energii przeznaczają ogromne nakłady na proekologiczne inwestycjeKategoria: BIZNES, , PGE Energia Ciepła, energia cieplna, ek
Data publikacji: 2020-10-16, 06:15Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Jedna trzecia wyprodukowanej na świecie żywności jest marnowana. Na każdego głodującego można by przeznaczyć 2 tony żywnościKategoria: BIZNES, , Too